У Львові обговорили заходи з відзначення 155-ліття Митрополита Андрея

Учора, 4 березня 2020 року, у Митрополичих палатах, на Святорській горі, відбулась перша робоча зустріч Координаційної Ради Львівської архиєпархії по питанню відзначення 155-ої річниці від Дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Зібрання розпочалося молитвою й вітальним словом владики Володимира, єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, у якому владика подякував усім присутнім за бажання працювати для популяризації особи митрополита Андрея, а також побажав усім гарного настрою і Божого благословення для плідної праці у цьому напрямку.

Єрм. Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії представив присутнім декрет Митрополита про призначення його відповідальним за координацію заходів у Львівській архиєпархії.

Відтак свої пропозиції представили представники міської, обласної та районної рад.
Серед запланованих заходів: створення онлайн-ресурсу з пастирськими посланнями митрополита Андрея, друк біографії Андрея Шептицького для шкіл Львівської області, тематичні заходи у бібліотеках, музеях, театрах Львова. Популяризація на Львівському радіо, телебаченні і сітілайтах. Зокрема, цього року передбачене відкриття Музею Митрополита Андрея Шептицького та багато іншого.

На завершення зустрічі усі присутні помолились у крипті Собору св. Юра перед домовиною праведного Митрополита Андрея.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ