У Львові оголосили жорсткий карантин

У Львові посилюють карантинні обмеження. Вони стосуються роботи ресторанів, кафе, ТРЦ, закладів культури та освіти. Таке рішення у середу, 17 березня, ухвалила міська комісія з питань ТЕБ і НС.

Обмеження діятимуть із п’ятниці, 19 березня, до неділі, 28 березня, по всій території Львівської МТГ. На цей час закривають:

ресторани і кафе, які зможуть працювати лише на виніс та доставку;
ТРЦ, крім продуктових магазинів, зоомагазинів та аптек, що розташовані в них;
заклади культури – театри, кінотеатри, музеї та концертні майданчики;
господарські магазини, які зможуть працювати на видачу за попереднім замовленням.
​Натомість спортзали, перукарні та салони краси працюватимуть лише за попереднім індивідуальним записом.

Крім цього, ввели обмеження й щодо роботи навчальних закладів: із 22 до 28 березня школярів молодших класів відправляють на канікули, а учні 5-11 класів продовжують навчатися в дистанційному режимі. Дитячі садки працюватимуть без змін.

Всі масові заходи у місті також скасують. У звичному режимі зможуть працювати лише супермаркети, аптеки і продуктові магазини. Щодо транспорту нових обмежень поки що не вводили. Там і надалі можуть перевозити пасажирів лише на сидячих місцях і у масках. Нових обмежень немає й щодо роботи ринків.

«Наразі ринки працюють, але з жорсткими обмеженнями: на ринку має бути окремі вхід та вихід і жорсткий контроль. Відповідальність за дотриманням обмеження лежить на керівниках і власниках ринків. Якщо будуть порушення, ми цей ринок закриємо» – розповів під час брифінгу 17 березня міський голова Львова Андрій Садовий.

Міська рада також звернулася до обласної комісії з питань ТЕБ і НС, Львівської ОДА та Львівської облради з проханням посилити карантин на території всієї Львівської області.

Нові обмеження пов’язані з різким зростанням кількості хворих на коронавірус у Львові та області за останні кілька тижнів. Крім цього, у лікарнях побільшало хворих, що потребують госпіталізації. Через це у Львові готують ще 700 ліжкомісць для хворих і розгортають тимчасові госпіталі при лікарнях.

Нагадаємо, що МОЗ віднесло Львівську область до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. Станом на 17 березня, на Львівщині Covid-19 підтвердили у 89 тис. людей, із них 43,2 тис. – львів’яни. 2,4 тис. хворих померли, а 73,6 тис. пацієнтів – вилікувались.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ