У Львові встановили Різдвяного Дідуха

Вже багато років Різдво у Львові розпочинається з винесення та встановлення головного Дідуха міста. Традиційний символ Різдвяних свят напередодні готують майстри Музею народної архітектури та побуту ім. Кл. Шептицького. Сьогодні, 6 січня, у місті відбулися урочистості із винесення та встановлення Різдвяного Дідуха на пл. Яворського. Про це інформує пресслужба ЛМР.
Так о 12.00 год. мер Львова Андрій Садовий разом з депутатами, військовими та медиками під супровід коляди від гурту KURBASY вирушили із площі Ринок на площу Яворського, де й було встановлено головного Дідуха міста.

«В народі кажуть: «Дідух до хати — вся нечисть з хати». Наш Дідух — це наша єдність. Коли ми разом — ми велика сила. Сьогодні ми по-особливому виносимо Дідуха: немає великої юрби, немає багато дітей, проте разом з військовими і медиками.

Різдво — це особливе свято для всіх нас. Ми очікуємо чуда, народження Ісуса Христа, очікуємо більшої любові, радості. Але ми повинні пам’ятати, що джерелом любові і радості є кожен з нас. Давайте відкривати наші серця і наповнювати цей світ любов’ю. Дай, Боже, нам всім мудрості і здоров’я”, — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Хочу подякувати всім організаторам і учасникам цього заходу. Він мені нагадує багато моїх дитячих Святвечорів: в колі родини із багатьох поколінь, і де все нагадувало про Різдво. Нехай цей Дідух буде для нас всіх символом достатку і надії на те, що Господь й надалі буде про нас опікуватись. Помагай нам, Боже, нехай цей новий рік, щоб він був кращим, як торік. Бажаю всім в доброму здоров’ї по всіх куточках нашої країни у колі родини голосно сказали: „Христос Рождається“», — зазначив о. Михайло Білецький, настоятель храму Стрітення Господнього УГКЦ.

Опісля для всіх присутніх виступали гурт KURBASY, колядники товариства «Лемківщина» та Львівський муніципальний хор «Гомін».

Нагадаємо, декілька років поспіль львівський головний Дідух — це витвір майстрів Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького. Цьогоріч він має свої особливості: його висота — близько 4 метрів, а загалом він складається зі 120 маленьких дідухів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ