У Львові затвердили стратегію поводження зі сміттям

Львівська міська рада затвердила стратегію поводження з ТПВ у Львові на 2017-2019 рр. Стратегія повинна зменшити кількість сміття на 30%.
Також стратегія пропонує принцип «Скільки викидаєш – стільки платиш», який передбачає тарифну сітку, згідно із якою оплата за вивезення сміття змінюється залежно від кількості створених відходів.
Стратегія передбачає закупівлю та встановлення майданчиків для компостування зеленої органіки та запуск пілотних проектів з громадського компостування харчових відходів, а також роздільний збір металу, скла, паперу, полімеру, текстилю, деревини, гуми, великогабаритних речей.
Фінансування здійснюватиметься за рахунок видатків бюджету розвитку міського бюджету Львова та інших джерел.
Депутати також затвердили концепцію сортування сміття. Ідеться про конкретну модель поведінки у поводженні із відходами. Це розділення відходів на мокру та суху фракції та небезпечні для довкілля відходи – батарейки, електролампочки тощо. Також врахували пропозиції голови департаменту поводження із ТПВ пана Бабака, за якою суху фракцію будуть розділяти на скло, пластик, змішані відходи.
Концепція у дії дозволить в першу чергу вивільняти місто від органіки, яка у період літньої спеки швидко розкладається та перетворюється на джерело інфекцій.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ