У маршрутках Львівщини вартість проїзду зросте на 15%

Перевізники переглядатимуть тариф проїзду на приміських та міжміських маршрутах. Ціна на проїзд у маршрутках області зросте до 15%. Про це сьогодні, 26 квітня 2018 року, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.
За його словами, вартість проїзду буде переглядатися не лише у Львові, а й на приміських та міжміських маршрутах.
«Думаю, підняття буде коливатися в межах 15%», – додав він.
Також Іван Велійка зауважив, що ціна на перевезення має підніматися відповідно до зростання цін на паливо, запчастини, а також інші складові, з яких формується тариф.
«Нині ми пропрацьовуємо тарифікацію транспортних послуг на приміських та міжміських маршрутах, щоби вони мали не одномоментний характер і піднімалися раз в рік на певну суму – одну гривню чи п’ять. Ми працюємо над тим, щоб цей процес залежав виключно від економічних складових, з яких формується тариф. Тобто, буде зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, відповідно і збільшуватиметься вартість проїзду.
Сьогодні дуже важливим і вагомим індикатором підняття цін стала вимога постанови Кабміну про оновлення і заміну рухомого складу, який обслуговує маршрути. Тому, розмір підняття цін також залежатиме від того, яка інвестиційна складова закладатиметься в розрахунок. Адже, щоби оновлювати рухомий склад потрібні гроші, щоби їх отримати, треба їх заробити. Іншого методу в транспортному бізнесі нема, як отримання коштів від наданих послуг», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.
Водночас він наголосив, що без заміни та оновлення рухомого складу про якість перевезень годі говорити.
Перевізники Львова хочуть підняти тариф на проїзд у маршрутках до 7 гривень.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ