У Мінрегіоні розробили інформаційні посібники з будівництва шкіл, дитсадків та спортивних обʼєктів

У Міністерстві розвитку громад та територій України розробили інформаційні посібники з будівництва освітніх та спортивних закладів. У них доступно та на прикладах зображено, які державні будівельні норми мають бути дотримані при проєктуванні та будівництві освітніх, дошкільних та спортивних закладів.

«Сьогодні надважливо забезпечити проєктування та будівництво нових об’єктів з урахуванням усіх вимог безбар’єрності та енергоефективності. Це – одні з пріоритетних вимог сучасності. Освітні та спортивні заклади мають бути доступними для всіх відвідувачів: батьків з маленькими дітьми у візочках, літніх людей, які зустрічають своїх онуків після занять, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Ці посібники є дороговказами для місцевої влади, як мають виглядати подібні громадські будівлі у кожній громаді України», — зазначив Міністр Олексій Чернишов.

Зокрема, в інформаційних посібниках пояснюється, як обладнати навчальні місця для дітей з інвалідністю та якою має бути висота та ширина сходів. Крім того, в цих матеріалах зібрані кращі практики реалізації відповідних обʼєктів у громадах. Ознайомитися з інформаційними посібниками можна за посиланнями:

Заклади дошкільної освіти – https://bit.ly/3IUOPmM;
Загальноосвітні школи – https://bit.ly/3m6jsfr;
Спортивні споруди – https://bit.ly/33yyWT1.
Зазначимо, наразі у Мінрегіоні активно працюють над оновленням державних будівельних норм, зокрема в частині інклюзії та створення харчоблоків. Як тільки будуть прийняті нові норми, інформаційні посібники будуть оновлені.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ