У МВФ розповіли, коли Україна зможе отримати черговий транш

Виконавча рада МВФ планує зібратися для прийняття рішення про запуск нової програми Stand-by для України та, фактично, виділення першого траншу, до кінця нинішнього року.
Про це заявив у четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає Укрінформ.

«Наразі ми очікуємо, що засідання Виконавчої ради (Фонду – ред.) відбудеться пізніше цього року, після імплементації (українською стороною – ред.) попередніх дій, які дозволять затвердити в парламенті бюджет на 2019 рік та збільшити тарифи на опалення відповідно до досягнутої угоди», – зауважив представник МВФ.

Він також звернув увагу, що минулого тижня Київ відвідала група експертів Фонду для проведення консультацій з українським урядом у контексті нової програми Stand-by.

Відповідаючи на запитання, чи існують якісь інші умови для отримання Україною першого траншу, Райс зазначив, що з моменту оприлюднення заяви про досягнення угоди, змін не відбулося. Зокрема, за його словами, йдеться саме про затвердження держбюджету та підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидіюванням населення з низькими доходами.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ