У поліції Львівщини заявили, що каратимуть самозваних борців з «ромською злочинністю»

Учора, 2 лютого 2018 року, відбулась зустріч начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерія Середи з представниками ромської громади Львівщини щодо ситуації з вуличною злочинністю.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.
Насамперед Валерій Середа наголосив, що працівники поліції Львівщини не ділять зловмисників ні за національною, ні за релігійною ознаками і працюють лише в межах, визначених законодавством України.
Водночас у поліції визнають, що останнім часом обурення львівської громади викликали зухвалі злочини, в основному це крадіжки, у скоєнні яких обґрунтовано підозрюють громадян України ромської національності.
Правоохоронці зазначають, що дійсно є певні проблеми, пов’язані з недосконалістю законодавства, які не дають можливості вмить вирішити це питання і притягнути винних до відповідальності. Це призвело до того, що у Львові з’явилась спільнота, учасники якої декларують боротьбу з так званою «ромською злочинністю», і це може порушувати права людини.
На зустрічі домовилися про співпрацю між поліцією та ромською громадою Львівщини у подоланні вуличної злочинності.
Голова правління організації ромів «Терніпе» на Львівщині Микола Юрченко наголосив, що злочини скоюють люди, які приїжджають сюди зі злочинними намірами.
«Ми готові сприяти вирішенню цієї проблеми і будемо піднімати ці питання у громаді. Не можна через кількох осіб створювати негативний імідж усій ромській громаді», – наголосив він.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ