У поліції розповіли, як захиститись від крадіжки з автомобіля

Залишені у машині мобільні телефони, магнітоли, навігатори, відеореєстратори, інструменти, запчастини, документи, гаманці – ось далеко не повний перелік речей, які можуть зацікавити автозлодія.

Про це інформує Леополіс.
Інколи зловмисники викрадають цигарки чи продукти харчування – тоді вартість розбитого скла чи пошкоджених дверей значно перевищує вартість викраденого майна, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Для скоєння крадіжки зловмиснику інколи достатньо кількох секунд.

Щоб не стати жертвою автокрадіїв, поліцейські радять дотримуватися простих правил:
– не залишайте цінні речі (мобільні телефони, сумочки, планшети, ноутбуки, відеореєстратори та інше) у салоні на видному місці;
– паркуйтеся у місцях, обладнаних камерами відеоспостереження, а на ніч залишайте авто на стоянці з охороною або у гаражі;
– оснастіть автомобіль надійними сигналізаційними системами;
– виходячи з автомобіля навіть на короткий час, не забувайте замикати усі двері та вікна і вмикати сигналізацію;
– міняючи колесо, оглядаючи розбиту фару чи відповідаючи на запитання перехожого, будьте пильні – можливо, у такий спосіб один зловмисник відволікає вашу увагу, а інший в цей час викрадає речі з салону.

«Якщо ви стали жертвою автозлодіїв, негайно зателефонуйте на оперативну лінію 102, повідомте про місце скоєння крадіжки, час, опишіть викрадене майно та прикмети зловмисників. Залишайтесь на місці події та дочекайтесь прибуття правоохоронців», – зазначили у поліції.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ