У Польщі змінили закон для іноземців, які хочуть працевлаштуватись

У Польщі набули чинності зміни до закону про іноземців, що спрощують процес працевлаштування для цієї категорії людей.
Згідно з поправками, громадяни з держав з-поза меж Європейського Союзу можуть переносити свої компанії до країни і на цій основі отримувати дозволи на тимчасове перебування в країні. Для керівників – на 3 роки, стажерів – до року.
Зміни схвалені згідно з директивою Європейського парламенту і Ради Євросоюзу від 15 травня 2014 року.
За інформацією Управління з питань іноземців, зміни можуть стосуватися 200 тисяч осіб.
Також зміни спрощують процес поселення в Польщі іноземців, які мають польське походження чи карту поляка. Серед інших категорій, яким спрощується отримання дозволу на тимчасове проживання для іноземців: люди зі спеціальностями, яких бракує польській економіці (визначає міністр праці),
Законом передбачається також скасування вимоги щодо необхідності мати стабільне джерело доходу для іноземця і членів його родини при видачі документів на тимчасове перебування в Польщі, якщо ця особа є випускником польського вишу і шукає роботу в РП.
Іноземці, які хочуть отримати карту постійного проживання в Польщі, відтепер зобов’язані здати екзамен на володіння польською мовою на рівні B1 (середньої складності). Від цього екзамену звільнятимуться діти іноземців віком до 16-ти років, які народилися на території Польщі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ