У школах навчатимуть фінансової грамотності

Вже розроблено завдання у межах курсу «Фінансова грамотність», які можуть бути інтегровані для розвитку цієї компетенції в обов’язкові предмети шкільної програми. На цьому наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час відкриття Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність», повідомляє Ukr.Life.
Вона пояснила, що, навіть як вибірковий, курс «Фінансова грамотність» виконує важливе завдання підвищення обізнаності школярів у правилах успішного та відповідального поводження з грошима, однак цього недостатньо.
«Фінансова грамотність – одна із ключових компетентностей Нової української школи, і вона вже закладена в закон «Про освіту». І попри те, що 1-й клас НУШ буде лише в 2018 році, а 12-й – аж у 2030-му, завдяки цьому курсу ми маємо напрацьовані матеріали для всіх класів і для всіх вікових груп. Це величезна робота, яку було зроблено на випередження. Фактично зараз ми в усі програми базової школи включили завдання, орієнтовані на розвиток фінграмотності, але це має бути здійснено більш системно і для всієї школи», – зазначила Гриневич.
За словами міністра, сьогодні у 1100 шкіл та близько 27 тисяч учнів освоїть цей курс.
«Фінансова грамотність має стати надбанням кожного, хто закінчив школу в Україні. Випускник в Україні повинен отримати ті компетентності, які потім йому допоможуть стати успішною людиною. Фінансова грамотність є однією з таких компетентностей. Я думаю, що цей конкурс допоможе вам стати консультантами у власних родинах, допомогти потім іншим людям. Адже критичне мислення, прийняття самостійних рішень, вміння брати на себе відповідальність – це є найкращий здобуток, який повинна мати кожна освічена людина», – наголосила міністр освіти.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ