У школах України посилять охорону через випадки розпилення газу

Міністерство освіти і науки рекомендувало посилити охорону та заходи безпеки у всіх навчальних закладах України. Відповідний лист було направлено 22 травня 2018 року в департаменти, управління освіти і науки обласних адміністрацій керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти, – Дзеркало тижня.
Рекомендації надані у зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами для організації заходів безпеки в місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів і студентів.
Зокрема, МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію навчальних закладів осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також мова йде про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення в приміщення навчальних закладів отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю і здоров’ю.
Нагадаємо, за останні два тижні в декількох школах України (в Черкасах, Миколаєві та Харкові) сталися випадки масових отруєнь учнів невідомими речовинами. Зокрема, у вівторок, 22 травня, у Харкові в школі №3 у результаті розпилення невідомого газу 37 дитина звернувся за допомогою до медиків, 15 з них були направлені в лікарню.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ