У столиці на День Незалежності пролунав вибух

У СБУ коментуючи вибух на Грушевського, кажуть про хуліганство як основну версію, а Турчинов не відкидає теракт.
У Києві, 24 серпня 2017 року, на вулиці Грушевського стався вибух. О 14.06 год. у чергову частину надійшло повідомлення про вибух невідомого предмета на вулиці Грушевського.
За повідомленнями свідків, вибух біля будівлі Кабміну в Києві стався через те, що по машині посольства Азербайджану кинули пакет з вибухівкою. Про це пише активіст Віталій Грузинов на сторінці у Facebook. “Тільки що на вул. Грушевського був “теракт”: кидали взривпакет по машині азербайджанського посольства… не докинули!!! Постраждала жінка і хлопець, які йшли поруч…”, – написав він.
На місце вибуху на вулиці Грушевського прибули секретар РНБО Олександр Турчинов та голова Національної поліції Сергій Князєв.
Вибух 24 серпня поблизу будівлі Кабінету міністрів міг бути заздалегідь спланованим терактом, заявив Турчинов. “Ми не відкидаємо, що це спланований теракт, який спробували вчинити, щоб у День Незалежності не всі могли радіти святу. Тут працюють оперативники, Нацполіція і СБУ. Вони розуміють весь склад злочину і зараз відбувається пошук тих терористів, які це робили”, — сказав він. Секретар РНБО наголосив, що вибух був один, хоча очевидці кажуть про два вибухи. У свою чергу, речниця СБУ Олена Гітлянська заявляє, що наразі основною версією вибуху на вулиці Грушевського в центрі Києва, внаслідок якого постраждали двоє осіб, є хуліганство. Начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції у місті Києві Оксана Блищик уточнила, що внаслідок вибуху на вулиці Грушевського в центрі столиці троє осіб отримали тілесні ушкодження. Варто зазначити, що одразу після вибуху поліція повідомляла про двох постраждалих. Крім того, голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що за фактом вибуху на вулиці Грушевського відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу “замах на вбивство”.
Також Князєв розповів, що невстановлені зловмисники кинули вибуховий пристрій з Маріїнського парку у сім’ю, яка гуляла Києвом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ