У терміналах «Нової пошти» будуть «капсули безпеки» на випадок тривоги – співвласник

У терміналах «Нової пошти», розташованих у прифронтовій зоні, будуть споруджені капсули для захисту персоналу. Про це після удару по терміналу «Нової пошти» в Харківській області заявив співвласник компанії Вʼячеслав Климов, повідомляє видання «Бабель».

«У режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів. Думаємо, як зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття. У нас вже є певний досвід, бо в Харкові та Миколаєві ми вже зробили подібні капсули в наших відділеннях. У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів», – сказав Климов.

Будівельні норми в Ізраїлі передбачають, що кожне помешкання повинне мати спеціальну внутрішню кімнату, мамад. Стіни в такій кімнаті є залізобетонними завтовшки щонайменше 25–30 сантиметрів, закриватися ця кімната має металічними герметичними дверима, здатними витримати вибухову хвилю.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ