У військкоматах тих, хто пройшов АТО, закликають підписувати контракт резервіста

12 квітня, у Львівському обласному військовому комісаріаті було озвучено основні завдання стосовно комплектування резервістами військових частин Збройних сил України на території Львівщини.
Головний військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко розповів про особливості військової служби у резерві. «На Львівщині є близько 7,5 тис. резервістів оперативного резерву, так званого «ОР1», тобто людей, котрі пройшли шість хвиль мобілізації і побували в АТО. Наразі багато з них ще не стали на військовий облік. Лиш 2% підписали контракт резервіста. За цим контрактом, військовий 30 днів на рік проходить збори у своїй військовій частині із своєю іменною зброєю. Весь інший період, резервісти вільні, можуть працювати й переміщатися за кордон. За цей місяць зборів військові зберігають своє місце праці, заробітну платню й весь соціальний пакет. Плюс, резервісти отримують за те, що підписали такий контракт 3,6 грн на рік. Також є добові під час місячних зборів. Найближчі такі збори мають розпочатися на початку квітня», – зазначив Олександр Тіщенко.
Під час мирного стану ті, що стоять на військовому обліку і пройшли хвилі мобілізації, можуть за бажанням підписувати такий контракт резервіста. Однак, під час оголошення особливого стану чи стану війни, то такі військові автоматично стають резервістами-контрактниками.
Також військові запевняють, що це не є українське ноу-хау, а досвід передових армій світу. Зокрема, така практика застосовується в армії Ізраїлю.
Нагадаємо, що Львівщина на 80% виконала цьогорічну весняну призовну кампанію.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ