У ВРУ напрацьовують компромісний варіант законопроєкту про мобілізацію

Законопроєкт про мобілізацію, який вніс у Верховну Раду Кабінет міністрів, не буде проголосовано в оригінальному вигляді, планують напрацювати компромісний варіант проєкту закону.

Про це в ефірі телемарафону заявила народний депутат, заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Ми вже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроект про мобілізацію не буде виноситися на голосування. Я думаю, це буде комітетська версія. Є профільний Комітет з питань безпеки та оборони. І цього тижня робоча група буде працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати у сесійній залі», – зазначила нардеп.

За її словами, законопроєкт викликає певні занепокоєння стосовно корупційних норм, а також те, що він був розкритикований Уповноваженим з прав людини.

Крім того, Кравчук наголосила, що люди мають відчувати справедливий підхід до мобілізації, а також бійці, які зараз на фронті, мають розуміти, коли їх змінять.

Як повідомляли, 25 грудня уряд подав до парламенту законопроєкт щодо посилення питань мобілізації та військової служби, деталі якого наразі не відомі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ