У ЗНО-2021 з’явиться четвертий обов’язковий предмет

Випускники 2021 року будуть здавати зовнішнє незалежне оцінювання з чотирьох навчальних предметів – обов’язковою стане математика.

Про це під час прес-конференції, присвяченій результатам проведення ЗНО в 2019 році, сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, передає портал “Освіта.ua”.

Зокрема, планується, що українська мова і математика будуть обов’язковими для всіх учасників тестування незалежно від типу навчального закладу, в якому здобуває освіту учень.

Третій обов’язковий тест випускники зможуть обрати із двох предметів – історія України або іноземна мова.

Четвертий тест учасник ЗНО зможе обрати із загального переліку тестових предметів, що пропонується Українським центром оцінювання якості освіти.

Тести з української мови та математики будуть дворівневими.

Наразі для ЗНО треба здати щонайменше 3 предмети, додатково можна обрати ще один. Загалом виносяться 11 предметів (українська мова і література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова). Українська мова і література – обов’язковий для всіх, другий на вибір учня – математика або історія України і третій – на вибір із тих 11, що залишилися.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ