У ЗСУ пояснили, чому росія використовує «Шахіди» для ударів по інфраструктурі

Російські війська використовують іранські дрони-камікадзе Shahed-136 переважно для ударів по будівлях та інфраструктурних об’єктах, бо для атак військових позицій вони малоефективні.

Про це в етері національного телемарафону заявила речниця об’єднаного координаційного пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк, повідомляє «Суспільне».

«Те, що вони намагаються використовувати ці дрони по об’єктах критичної інфраструктури, позбавляють нас води, тепла, електрики, відповідає тактико-технічним характеристикам і призначенню цих дронів-камікадзе, оскільки вони спрацьовують, як сірники», — сказала вона.

Гуменюк пояснила, що удар дронів-камікадзе схожий на влучання блискавки.

«Він відпалює об’єкт і виводить з ладу не вибухом, а пожежею. Тому вони і намагаються використовувати дрон по об’єктах інфраструктури, бо по місцю скупчення людей його удар не такий ефективний», — зазначила речниця.

Вона також повідомила, що за різними даними російські війська отримали від 300 до декількох тисяч дронів-камікадзе іранського виробництва. Вони використовують безпілотники для ураження цілей, розташованих в межах 1 тис. км від точки запуску.

«Наразі ми знаємо, що дронів досить багато сконцентровано на тимчасово окупованих територіях південної частини України, але намагаються і з північних кордонів України атакувати», — сказала Гуменюк.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ