Указ про відзначення Дня пам’яті та примирення

Президент України підписав указ про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Указ прийнятий “з метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності, консолідації суспільства”.
Кабінету міністрів доручено утворити Організаційний комітет із підготовки та проведення у 2017 році заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, залучивши до його роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства.
На основі пропозицій Організаційного комітет слід розробити, затвердити і забезпечити виконання плану заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Уряду також доручено звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 8, 9 травня 2017 року панахиди за загиблими у Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни.
Обласним державним адміністраціям потрібно розробити за участю представників громадських об’єднань і затвердити регіональні плани заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та забезпечити реалізацію таких заходів. Також їм потрібно вжити заходів щодо поліпшення соціального захисту ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів, забезпечення надання їм необхідної медичної допомоги та матеріальної підтримки.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ