Українців викликатимуть до суду онлайн?

Законопроект щодо впровадження електронного суду народні депутати ухвали в першому читанні.
Згідно з законопроектом, Верховний суд стає касаційною інстанцією у кримінальних справах.
При цьому визначаються обмежений перелік підстав для передачі кримінальних проваджень та необхідність згоди суду нижчої інстанції.
Представництво у суді без повноважень згідно з ухваленим законом карається штрафом до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до трьох місяців.
Крім цього, передбачається підвищити ставки судових зборів. Зокрема, за подання апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ, заяви про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами пропонується стягувати 150% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.
Ставку судового збору за подання касаційної скарги пропонується підвищити до 200% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги в розмірі оспорюваної суми. При цьому надається можливість сплатити судовий збір через Інтернет.
Також передбачається можливість виклику через портал судової влади до суду у випадку, якщо людина, зокрема проживає у зоні АТО.
Серед іншого також пропонується впровадити систему автоматизованого арешту рахунків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ