Україна оголосила акваторії чорноморських портів росії зоною воєнної загрози

Україна опублікувала прибережне повідомлення, яким оголосила акваторії шести російських портів у Чорному морі такими, що перебувають під воєнною загрозою.

Про це йдеться у прибережному повідомленні №118, що опубліковане у п’ятницю, 4 серпня, на сайті Держгідрографії, пише «Економічна правда».

У повідомленні зазначається, що йдеться про акваторії внутрішнього та зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань.

Підставою такого оголошення слугує наказ № 5 Військово-морських сил України від 04 серпня 2023 року.

Нагадуємо, після виходу з «зернової ініціативи» рф заявила, що усі судна, які прямуватимуть в українські морські порти з 20 липня, розглядатимуться агресором як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Тоді ж Україна випустила дзеркальну заяву, попередивши про те, що розглядатиме всі судна, які прямуватимуть в порти рф або окуповані українські порти, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення.

У ніч на 5 серпня стало відомо, що морський дрон атакував танкер SIG із паливом для російських окупантів.

Згодом з’явилася інформація, що до нічної атаки на російський танкер Sig поблизу Кримського моста причетна Служба безпеки України та Військово-морські сили ЗСУ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ