Україна отримає Томос 6 січня, – Епіфаній

Предстоятель Православної української церкви заявив під час брифінгу після своєї першої літургії в новому статусі, яка відбулась учора, 16 грудня 2018 року, в столичному Михайлівському Золотоверхому соборі, що Україна отримає Томос 6 січня.

“Вчора я мав розмову з його всесвятістю патріархом Варфоломієм, якому я подякував за його рішучість, за ті дії, які до цього часу він зробив задля того щоб вчорашня подія відбулася …Усі чекають, коли ж ми отримаємо цей документ, який засвідчить, що ми є незалежною автокефальною православною церквою. І його всесвятість сказав про те, що це справді буде і саме 6 січня”, – зазначив священослужитель.

“Двері нашої церкви відкриті й ми усіх запрошуємо до єдності. До єдності в єдиній помісній Українській православній церкві. Вчора справді відбулася історична подія. В стінах древнього нашого храму – Святої Софії. Ми об’єдналися, три гілки українського православ’я, в єдину Українську православну церкву. На Соборі ми оголосили про єднання, ми прийняли єдиний статут цієї Церкви, а також було обрано мене як предстоятеля цієї єдиної Української православної церкви”, – додав митрополит Епіфаній.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ