Україна збирає Армію дронів: як долучитися до проекту

Фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту «Армія дронів».

Про це пише «Українська правда» з посиланням на інформацію United24 та Мінцифри.

Це програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Перша задача проєкту — придбати 200 дронів-розвідників для Збройних сил України, а також зібрати тисячі найпростіших дронів.

Люди з усього світу зможуть пожертвувати кошти або віддати власний дрон на потреби ЗСУ через лендинг на сайті United24.

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine Center у Польщі або в хаб в США. Звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення «Нової пошти». Потрібно буде сказати кодові слова «доставка для ЗСУ на «Армію дронів» і оператор самостійно оформить відправлення.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити, а отже складно збити.

Пожертвувати просять квадрокоптери з такими параметрами:

батарея ємністю не менш ніж 5000 мАг;
дальність польоту від 1 км;
камера з роздільною здатністю не менш ніж 20 Мп;
тривалість заряджання не менш ніж 30 хвилин;
параметри фото — не менш ніж 5280х3956, параметри відео не менш ніж 3840×2160;
бажано з джойстиком і пультом керування.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ