Українцям спростили доступ до кредитів

Верховна Рада України ухвалила закон щодо стимулювання активного кредитування.
За відповідний законопроект № 6027-д проголосували 239 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.
Як зазначили автори у поданні до законопроекту, документ має на меті «стимулювання активного використання кредитування як фінансового інструменту та зниження вартості кредитних ресурсів для спрощення доступу суб’єктів господарювання та фізичних осіб до кредитів».
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Закон передбачає зменшення фінансового навантаження на позичальників; спрощення процесу та зменшення витрат боржників і кредиторів (стягувачів) при врегулюванні боргу коштом вдосконалення позасудових інструментів; усунення схем незаконного виведення майна з-під обтяження кредитора; врегулювання прогалин щодо погашення кредитів у випадку визнання спадщини відумерлою та низку інших питань у процесі спадкування.
Законом внесено уточнюючі зміни до Цивільного кодексу щодо зобов’язань поручителя, згідно з якими, у разі зміни зобов’язання без згоди поручителя, внаслідок чого збільшився обсяг відповідальності боржника, такий поручитель несе відповідальність за порушення зобов’язання боржником виключно в обсязі, що існував до такої зміни зобов’язання.
Законостановлено, що порука припиняється повним виконанням основного зобов’язання або якщо кредитор протягом терміну загальної позовної давності не пред’явить позову до поручителя.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ