Українські воїни знищили російський десантний корабель у Криму

Українські захисники у ніч на 26 грудня підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Телеграм.

«Цього разу услід за флагманом ЧФ рф – крейсером «Москва», прямує великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Дякую пілотам Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу!

Одягайте штани і «по-домашнєму уєзжайтє» з нашого Криму, поки ще не пізно!», – написав Олещук.

У ворожий десантний корабель влучили крилатими ракетами близько 2:30 ночі.

«Близько 02.30 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» в районі Феодосії. Результат – «на ліцо»!», – повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Так званий глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов повідомив, що відбулась «ворожа атака». Територію порту оточили. Він також повідомив, що детонація припинилась, а пожежу начебто локалізували. Також планується відселення мешканців кількох будинків.

ВДК «Новочеркаськ» – це корабель проекту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель «Костянтин Ольшанський» російські війська захопили в Криму в 2014 році.

«Перша спроба атакувати ВДК «Новочеркаськ» була 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська. Сьогодні корабель окупантів добили», – повідомили Сили оборони Півдня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ