Український уряд цього тижня планує змінити підхід до призову

Український уряд планує змінити практику призову на військову службу, пише видання The Guardian з посиланням на одного з високопосадовців.

За його словами, зміни, які, як очікується, будуть оголошені цього тижня, включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову і запевнення призовників у тому, що вони будуть використані на посадах, які відповідають їхнім навичкам, а не будуть просто відправлені на фронт.

«Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності… Тепер у нас є новий міністр з новим підходом», – сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Guardian.

Уникнути позиційної війни, що вигідна Росії, дозволить, зокрема, створення й підготовка резервів, вважає Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

За його словами Данілова, армія співпрацюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України, щоб виявити людей з конкретними навичками, а також відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не бажають йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

«Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошуватися ті спеціальності, які потрібні, і люди будуть йти добровольцями на конкретну посаду», – сказав Данилов.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ