Українськими військовими були здані останні позиції в Криму

Починаючи з 27 лютого 2014 року на території всього півострова розпочалися військові операції окупантів по захопленню українських військових частин та інших стратегічних об’єктів. В цей день був захоплений аеропорт «Бельбек» та була розпочата блокада українських військових частин в Криму.

До 1 березня 2014 року москальськими військовими без розпізнавальних знаків, що діяли під виглядом місцевої самооборони, були заблоковані всі українські військові частини та військові кораблі на півострові. Також ними були захоплені всі державні установи управління та зв’язку. Патріотично налаштованим українським військовим Київ наказував «триматися» та, по можливості, не чинити опір окупантам.

Після надання дозволу Радою Федерації Московії на військове вторгнення в Україну 1 березня ситуація ще більше загострилася. Щодня фіксувалися збройні провокації з боку окупантів та спроби штурмувати українські військові частини.

18 березня під час штурму фотограмметричного центру в місті Сімферополі окупантами був вбитий перший український військовий, прапорщик Сергій Кокурін.

24 березня окупанти захопили останні військові об’єкти України в Криму, а саме база морської піхоти в Феодосії та кораблі ВМФ України «Костянтин Ольшанський» та тральщик «Черкаси».

Того ж дня, 24 березня 2014 року, Голова Верховної Ради України, виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов підписав Указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України». На наступний день виконувач обов’язки Міністра оборони України Ігор Тенюх подав у відставку.

Згідно даних військової прокуратури України, з 20-ти тисяч українських військових, що дислокувалися в Криму на момент окупації, на материкову частину повернулися лише 6 тисяч осіб. Більше 8 тисяч військових зрадили присязі та перейшли на бік окупанта.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ