Укрпошта збільшила дохід у III кварталі

За результатами III кварталу 2017 року чистий дохід від реалізації продукції Укрпошти зріс на 36,3% в порівнянні з III кварталом 2016 року і склав 1,4 млрд грн.
Про це повідомила прес-служба ПАТ “Укрпошта”.
Так, на 40,7% збільшились доходи від пересилання посилок, на 35% – письмової кореспонденції, на 26,6% – дрібних пакетів, на 41,9% – платежів, на 44,6% зросли доходи від торгівлі за рахунок перегляду умов співпраці з постачальниками товарів з купівлі-продажу і на умовах комісії.


Через зростання середньої заробітної плати збільшився фонд оплати праці працівників, який в структурі витрат складає близько 70%, та відповідні нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ). При цьому 82% фонду заробітної плати – це витрати на виробничий персонал.
У III кварталі 2017 року витрати на оплату праці персоналу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 37,1% і склали понад 837 млн грн. В той же час на 47,5% зросли відрахування на соціальні заходи (ЄСВ) за липень-вересень цього року в порівнянні з таким же періодом 2016 року та склали 199,9 млн грн.
Крім того, Укрпошта активно реалізує інвестиційну програму, на яку 2017 року виділено 750 млн грн з ПДВ, зокрема, на оновлення автотранспорту для регіональних маршрутів – 144 млн грн, комп’ютеризацію відділень – 195,1 млн грн, придбання POS-терміналів – 32,9 млн грн, обладнання для міжнародної пошти – 29,4 млн грн.
Операційний прибуток (прибуток до оподаткування) до сплати податків, без врахування відсоткових витрат та амортизаційних відрахувань (EBITDA) у 3 кварталі склав 48,2 млн грн.
«Укрпошта продовжує збільшувати доходи та нарощувати обсяги по основних продуктах – посилках, дрібних пакетах, платежах, торгівлі. Після різкого росту мінімальної заробітної плати, компанія поступово виходить на операційну рентабельність», – відзначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.
До кінця 2017 року Укрпошта очікує подальше зростання доходів за основними напрямками операційної діяльності завдяки розвитку нових послуг та сервісів, додатковому залученню корпоративних клієнтів у сегменті електронної торгівлі, збільшенню ефективності роздрібної торгівлі, вдосконалення міжнародних напрямків доставки.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ