Урочисто проголошено празник Матері Божої Неустанної Помочі

В УГКЦ урочисто проголосили празник Матері Божої Неустанної Помочі.
Українцям варто дякувати Матері Божій Неустанної Помочі за те, що незважаючи на різні чинники та слабкості людського життя в українському суспільстві, наша держава існує! Адже Божа сила об’являється в історії нашого народу. На цьому наголосив у своїй проповіді Глава УГКЦ Патріарх Святослав під час Архиєрейської Літургії 1 липня у храмі Матері Божої Неустанної Помочі у Тернополі.
Відтепер празник Матері Божої Неустанної Помочі в УГКЦ святкуватиметься щороку в першу неділю липня.
MaryNP
Як наголошують у Департаменті інформації УГКЦ, серед вірних є дуже поширений культ Матері Божої Неустанної Помочі. Ікону Матері Божої Неустанної Помочі можна знайти в багатьох домівках України та інших держав незалежно від конфесій. Ось чому ця ікона має таке важливе значення та продукує глибинні сенси для українців.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
«Ми хочемо подякувати Матері Божій Неустанної Помочі за те, що незважаючи на різні обставини та слабкості людського життя в нашій державі, Україна була, є і буде! І навіть не тому, що ми є сильними, а тому, що Божа сила об’являється в історії нашого народу!» – запевнив очільник греко-католиків, а потім додав: «Ми хочемо свідчити перед Богом і світом, що ми є християнський народ. Ми віримо в неустанну поміч нашого Бога, об’явлену в іконі Матері Божої Неустанної Помочі, але про цю поміч хочемо навчити цілий світ».
За словами Глави УГКЦ, світ потрапляє в стан третьої світової війни, яка ведеться, перш за все, неправдою. Світ живе в період постправди. «Ми своєю християнською вірою та болючою історією хочемо свідчити правду про Бога неустанної помочі, діяльного через свою Пречисту Матір», – промовив Предстоятель УГКЦ.
«Просімо у цей день, щоб ми стали свідками, проповідниками, носіями надії нової України силою і благодаттю Матері Божої Неустанної Помочі», – підкреслив Блаженніший Святослав.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ