Уряд ухвалив постанову, яка відкриває ринок та масове виробництво боєприпасів для безпілотників в Україні

Уряд ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників.

Це дасть поштовх для формування ринку та масового виробництва боєприпасів в Україні, щоб швидко та ефективно забезпечувати потреби Збройних сил, повідомляє Урядовий портал.

Ініціаторами постанови стали команди Мінцифри та Мінстратегпром. Відтепер виробники отримують сприятливі умови, нові можливості для розвитку та масштабування виробництва боєприпасів для БПЛА.

Зокрема, виробники:

отримують законодавчу базу для масового виробництва в Україні;
мають вимоги до боєприпасів, де і хто їх може виробляти;
можуть набагато швидше випробовувати та допускати до експлуатації боєприпаси.
Раніше виробництво боєприпасів було складним та малодоступним в Україні. Нові виробники майже не з’являлися на ринку. Адже необхідно було близько року, щоб допустити боєприпаси до експлуатації. Зокрема, юридично здійснити багато процедур: зібрати документи, отримати ліцензії та пройти перевірки.

Ухвалена постанова скасовує ці бюрократичні процедури. А отже, спрощує виробництво в Україні. Очікуємо, що кількість виробників зросте в рази, а ЗСУ отримуватимуть швидше і більше необхідного обладнання.

Уже маємо подібний кейс з розвитком масового виробництва БПЛА в Україні. Так, на початку запуску проекту Армія дронів усього 7 українських виробників БПЛА могли отримувати державні контракти. Зараз до експлуатації допущено ще 40 БпЛА. Ще 178 виробників — у процесі проходження всіх процедур.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ