УВАГА!!! З 23 вересня Львівщина у “жовтій” зоні

Згідно з рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 23 вересня 2021 року Львівська область переходить у “жовту зону” карантинних обмежень.

Відбулось засідання Державної комісії ТЕБ і НС, під час якої розглянули запровадження на території України жовтого епідеміологічного рівня з 23 вересня.

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, з 00:00 години 23 вересня по всій території Україні буде запроваджений жовтий рівень епідеміологічної небезпеки. Зазначимо, що окремі області наближені до червоного рівня. Відповідно до рішення Уряду, діятиме адаптивний карантин, що триватиме до 31 грудня цього року.

Спікерами засідання стали: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. А також керівництво обласних державних адміністрацій.

Зі сторони Львівської облдержадміністрації на засіданні були присутні перший заступник голови ОДА Андрій Годик та заступник Віталій Загайний.

Отож, жовтий епідеміологічний рівень забороняє:

Масові заходи за участі більше 1 особи на 4 м2; площі будівлі чи території;
Заповненість кінозалів та залів інших культурних закладів понад 50% місць;
Заповненість спортзалів та фітнес-центрів не більше ніж 1 людина на 10 м2;
При цьому носіння маски в громадських приміщеннях та транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 метра обов’язкове!

Далі члени комісії обговорили стан охоплення вакцинацією вчителів та працівників закладів освіти по областях України.

«Сьогодні відсоток вакцинованих, як мінімум першої дозою працівників медичної сфери складає майже 80%. Збройні сили України – 91%, Нацгвардія – 93%, МВС – 85%. На жаль, загальна кількість вакцинованих працівників освіти по Україні лише 49%. Початок вакцинації освітян триває з квітня 2021 року, однак цифри досі невтішні. А загалом в Україні працюють майже 29 тисяч закладів освіти: школи, профтехучилища, ВНЗ тощо», – Віктор Ляшко.

До слова, загалом на території Львівської області працюють понад 2200 закладів освіти, серед яких необхідний рівень вакцинації більше ніж 80% виконали лише 14 % закладів.

«Держава створила усі умови для протидії захворювання на ковід: закуплена вакцина, створені центри вакцинації та мобільні бригади, ухвалені заохочувальні нормативні акти. Відповідь на загрозу епідемії має сказати українські громадяни. Найкраща відповідь – це вакцинація», – Віталій Загайний.

За словами, першого заступника голови ЛОДА Андрія Годика, сьогодні основним завдання органів влади всіх рівнів є нарощення темпів вакцинації серед населення, а особливо серед освітян.

Міністерство хорони здоров’я пропонує Комісії ТЕБ і НС надати доручення головам облдержадміністрацій вжити необхідні заходи і залучити освітян до процесу вакцинації на базі чинних пунктів вакцинації у закладах освіти, або ж організувати мобільні групи вакцинації.

Згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ і НС, органів місцевого самоврядування зобов’язали зупинити навчальний процес у тих закладах освіти, де склад працівників не вакцинований на 80% хоча б однією дозою.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ