В ООС на Донбасі готують до відведення українського війська

Наразі українська сторона здійснює підготовчі заходи щодо відведення сил і засобів уздовж усієї лінії зіткнення сторін на Донбасі, але зрештою все залежатиме від дзеркальних дій протилежної сторони, заявив командувач Операції об’єднаних сил Володимир Кравченко на зустрічі з координатором систем ООН в Україні Оснат Лубрані. Про це пише Інтерфакс-Україна.

У рамках інформування командувач ООС розповів координатору систем ООН також про перспективи створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте і Петровське (Луганська обл.)

Рамкове рішення про розведення сил і засобів на Донбасі підписали представники України, “Л/ДНР”, Росії та ОБСЄ у вересні 2016 року. Документ передбачає припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, початок діалогу про відновлення соціально-економічних зв’язків Києва та ОРДЛО, а також реформу Конституції України з метою децентралізації та закріплення “особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей”.

13 вересня 2019 року представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма висловив упевненість, що на наступному засіданні ТКГ 18 вересня буде ухвалено рішення про остаточне відведення сил і засобів у Петровському й Золотому, а також є перспектива подальшого відведення уздовж лінії зіткнення сторін.

Представник України в ТКГ зазначив, що якщо йдеться про безпеку й виконання Мінських домовленостей, то потрібно відвести війська на всій лінії конфлікту на 2 км.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ