В УГКЦ та ПЦУ розповіли, що робитимуть із богослужіннями на Великдень

Через продовження карантинних та інших обмежувальних заходів через епідемію COVID-19 українські церкви повідомили про зміни на Великдень.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Священний Синод Православної Церкви України ухвалюватиме відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян, зокрема, про порядок звершення богослужінь в ці дні, в міру наближення відповідного часу… Закликаємо всіх у надії на Боже милосердя продовжувати свої молитви до Господа про подолання згубної пошесті та її наслідків», – ідеться в повідомленні Православної церкви України.

Українська греко-католицька церква заявила, що «якщо у Страсний тиждень і на свято Воскресіння Христового в країнах нашого проживання триватиме карантин, то пасхальні богослужіння слід проводити в такий самий спосіб, як ми молилися в неділі Великого посту, тобто зараз».

«У неділю Пасхи служити, по змозі, надворі. Не робити процесій – ні в храмі, ні довкола храму. Якщо владики вважатимуть за можливе, відповідно до санітарних норм певної країни, служити в храмі, то в ньому мають перебувають лише священнослужителі та співці. Усі інші повинні залишитися надворі. При цьому їм треба забезпечити можливість брати участь у богослужіннях, слухаючи відправи через гучномовці або переглядаючи їх на екранах. Слід просити людей не скупчуватися, а перебувати на встановленій санітарними нормами відстані», – рекомендує предстоятель УГКЦ Святослав.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ