В Україні будуть європейські «шоколадні» стандарти

З 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності європейські вимоги до виробів з какао і шоколаду.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.
«Наказ Мінагрополітики №157 – це не тільки наш черговий крок в процесі адаптації українського законодавства в області безпеки і якості продуктів харчування до європейських стандартів. Це досить важливий документ, який вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду і какао», – заявила заступниця міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
За її словами, ці вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.
«У темному шоколаді обов’язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному – більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду», – зазначила Трофімцева.
Також вона зазначила, що в разі невідповідності продукту цим вимогам, він не зможе називатися шоколадом або шоколадним, а буде називатися солодким батончиком або глазурованої цукеркою.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ