В Україні готуватимуть спеціалістів зі штучного інтелекту

Цього року вперше в Україні розпочинає роботу перший профільний ІТ-університет, який буде готувати студентів за бакалаврськими та магістерськими програмами.
Якщо з бакалаврським рівнем освіти все зрозуміло – студенти отримають вищу освіту за перспективними ІТ-напрямками та зможуть розпочати професійну кар’єру, то з магістратурою виникає ряд запитань. Магістри першого ІТ-університету матимуть змогу отримати досвід, вміння та практичні навички в обробці даних, в розробці систем штучного інтелекту, в обробці відео, мови та звуку.
За словами проректора першого ІТ-університету Дмитра Пелешка, вступати на магістратуру в університет можуть як бакалаври будь-яких спеціальностей, так і спеціалісти, які вже працюють в ІТ. Університет пропонує кардинально новий підхід: з одного боку – вивчення теорії, а з іншого боку – негайне застосування всього на практиці. Це дає можливість для того, хто працює в ІТ на позиції звичайного розробника, після завершення магістратури перейти на зовсім інший рівень як ІТ-шник.
У студентів першого ІТ-університету на вибір є 4 освітні програми в межах магістратури: це наука про дані, штучний інтелект, а також 2 програми, пов’язані з великими даними, – моделювання й аналіз та обробка. Вони були сформовані за основою програм Массачусетського університету та Гарварду. У магістратурі студентам будуть давати лише необхідні знання – без зайвої інформації, яка за рік застаріє, – і навчатимуть якісно обробляти потоки даних (у тому числі великі дані) для того, щоб випускники завжди були конкурентоздатні на ринку інтелектуального аналізу даних і видобутку інформації.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ