В Україні прирівняли постраждалих на Майдані до учасників бойових дій

Верховна Рада України надала статус учасника бойових дій громадянам, які отримали тілесні ушкодження під час Революції гідності.
Законопроектом передбачено надання статусу учасника бойових дій громадянам, які отримали тяжкі, середньої тяжкості і легкі тілесні ушкодження, які не привели до інвалідності, за участю в «Революції гідності», і які звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.
При цьому проектом закону не передбачено надання статусу учасника бойових дій співробітникам правоохоронних органів, військовослужбовців внутрішніх військ і особам, які проходили службу в правоохоронних органах та Збройних силах, які отримали тілесні ушкодження під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями «Революції гідності».
Проектом закону також передбачається визнання інвалідами війни людей, які стали інвалідами від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції (АТО) до 1 грудня 2014 року і з 1 грудня 2014 року – на території зони проведення АТО, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, і населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.
Згідно із законопроектом, порядок надання статусу учасника бойових дій та встановлення зв’язку отримання інвалідності з пораненням або іншим ушкодженням здоров’я буде визначатися Кабінетом міністрів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ