В Україні учні молодшої школи навчатимуться за методикою Lego

З наступного півріччя молодші школярі 100 шкіл, які беруть участь в пілотному проекті Міносвіти щодо змін у молодшій школі, отримають засоби для навчання за методикою Lego, яка з нового навчального року пошириться і на решту шкіл, повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки в п’ятницю, 27 жовтня.
Такої домовленості досягли за результатами переговорів 27 жовтня міністр освіти України Лілія Гриневич разом з представниками фонду The LEGO Foundation.
Всі учні експериментальних класів у всіх школах-учасницях проекту отримають набори конструкторів «Шість цеглинок». У Міносвіти стверджують, що методика навчання з конструкторами допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Фонд також надасть інструкторів для співпраці з педагогами.
Для перенавчання 22 тисяч вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде два модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому будуть презентовані методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу.
У МОН додали, що за цією методикою вже вчаться діти з садочків та молодших класів 200 закладів освіти у 8 областях.
Нагадаємо, у пілотному проекті Міносвіти щодо змін системи навчання у молодших класах беруть участь 9 шкіл зі Львова та Львівської області.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ