В Україні запрацювала електронна реєстрація лікарів первинної ланки та пацієнтів

Від учора лікарі первинної ланки можуть реєструватися в електронній системі охорони здоров’я e-Health та декларації своїх пацієнтів.
Система запрацювала в тестовому режимі, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
У МОЗ повідомляють, що цей етап розвитку e-Health дозволить впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип «гроші ходять за пацієнтом».
Система e-Health працюватиме в тестовому режимі до квітня 2018 року. Упродовж цього періоду реєстрація в e-Health відбуватиметься на добровільних засадах. Відповідно до законопроектів №6327 та №6604, які очікують ухвалення у Верховній Раді вже протягом найближчого часу, з 1 серпня 2018 року оплата послуг лікарів буде здійснюватися згідно з кількістю декларацій, зареєстрованих у системі.
Реєстрацію медичних установ у e-Health головні лікарі розпочали у червні. Протягом трьох місяців до системи підключились 8 медичних інформаційних систем для доступу до центрального компоненту системи.
Лікарі 367 закладів первинної медичної допомоги, внесених до e-Health, можуть почати реєструватися самі та вносити в систему декларації своїх пацієнтів. Цей інструмент стане основою для нової моделі фінансування медичних установ в Україні і першим торкнеться закладів первинної ланки медичного обслуговування.
Довідка
Електронна система охорони здоров’я, або система e-Health має вивести українську медицину на новий рівень. На меті e-Health – переведення усіх документів та процесів взаємодії у сфері охорони здоров’я з паперового формату в електронний, при цьому створюючи єдині реєстри закладів, лікарів, пацієнтів, ліків тощо.
Створення проектного офісу e-Health закріплено Меморандумом від 16.03.2017 року між Міністерством охорони здоров’я, Державним агентством з питань електронного урядування, Transparency International Україна та БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» для координації дій з втілення електронних інструментів.
Упровадження проекту стало можливим завдяки підтримці проекту USAID HIV Reform in Action, який здійснюється Deloitte (США), проекту USAID «RESPECT», Глобального фонду з боротьби зі СНІД, туберкульозом і малярією, проектом EDGE за підтримки уряду Канади та іншими організаціями.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ