В Україні з’являться іменні стипендії на честь п’ятьох наймолодших загиблих на Майдані

Президент України заявив про важливість того, щоб пам’ять героїв Небесної сотні назавжди залишалася в серцях українців, і повідомив, що кілька днів тому була розпочата процедура розробки проекту меморіалу їхньої пам’яті.
«Просив би прем’єр-міністра і наш уряд підтримати ініціативу про заснування державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної сотні кращим студентам, молодим науковцям та учням», – сказав Порошенко у понеділок, 20 лютого, на зустрічі з сім’ями героїв Небесної сотні, в якій також взяли участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій та генеральний прокурор Юрій Луценко.
За словами президента, стипендії повинні бути імені п’яти наймолодших за віком загиблих учасників Революції гідності – Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова.
«Вважаю доречним встановлення таких стипендій у вищих навчальних закладах, де вони мріяли вчитися», – зазначив Порошенко.
Президент також зазначив, що «для того, щоб побудувати країну, про яку мріяли герої Небесної сотні, необхідний внутрішній мир і тверда підтримка світу в боротьбі з зовнішньою агресією».
Нагадаємо, в Україні 18-20 лютого вшановують героїв Небесної сотні. В ці дні в країні проходять пам’ятні заходи у зв’язку з третіми роковинами розстрілів на Майдані. Нагадаємо, за час Революції Гідності загинуло понад 100 учасників протестних акцій, їх назвали Небесною сотнею.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ