В Україні деякі випускники коледжів вступатимуть до вишів з результатами НМТ та ЄФВВ

Вступникам до закладів вищої освіти на основі ступеня молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра та фахового молодшого бакалавра деяких галузей знань цьогоріч буде надана можливість за бажанням скласти єдине фахове вступне випробування та зарахувати його результати для вступу.

Про це пише Оsvita.ua.

Скласти ЄФВВ зможуть вступники за спеціальностями галузей знань 07 «Управління та адміністрування», 20 «Аграрні науки та продовольство», 28 «Публічне управління та адміністрування», спеціальностей 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності», 051 «Економіка».

Таке вступне випробування передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника до здобуття ступеня бакалавра з відповідної спеціальності. При цьому вступник також має обовʼязково скласти національний мультипредметний тест або мати результати ЗНО 2021 року чи НМТ 2022, 2023 років.

Для таких вступників у формулі розрахунку конкурсного бала, окрім бала НМТ, буде враховано бал ЄФВВ у разі реєстрації вступника для його проходження.

Проводити відповідні іспити у формі зовнішнього незалежного оцінювання буде Український центр оцінювання якості освіти.

Формувати завдання екзаменаційних робіт вступних випробувань за підгрупами буде Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти.

Єдине фахове вступне випробування з аграрних наук, економіки та управління буде проводитись за окремим календарним планом, затвердженим Міністерством освіти і науки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ