В Україні поступово виводитимуть з обігу паспорти-книжечки

Як повідомили у пресслужбі МВС, на черговому засіданні урядовці підтримали проект Закону “Про паспорт громадянина України у формі книжечки”.

Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів-книжечок із обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.

Проект закону передбачає такі терміни дії паспорту:
– для осіб у віці від 16 до 25 років – до дня досягнення особою 25-річного віку;
– для осіб у віці від 25 до 45 років – до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, – фотокартку під час оформлення паспорта;
– для осіб у віці від 45 років – безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, – фотокартку під час оформлення паспорта.

Коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карт.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ