В Україні пропонують скасувати перехід на зимовий і літній час:

Верховній Раді пропонують відмовити від сезонного переведення годинників на літній/зимовий час. Відповідний законопроєкт №4201 зареєстрував у Верховній Раді перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні зареєстрував законопроєкт про «Про обчислення часу в Україні» (реєстр. номер 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників», – написав перший віцеспікер.

За його словами, ухвалення закону забезпечуватиме стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення.

«Доведено: щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб», – зазначив нардеп.

Крім того, проєкт закону спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації.

«Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора — Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – пояснив Стефанчук.

Також перший віцеспікер підкреслив, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України. Адже 84 % відсотків жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні» одержано парламентом 9 жовтня і передано на розгляд керівництву ВР. Наразі текст законопроєкту і супровідні документи не оприлюднені.

Нагадаємо, що традиційно останньої неділі жовтня в Україні відбувається перехід на зимовий час. У 2020 році годинники переводитимуть у ніч з 24 на 25 жовтня о 4 годині ранку. Стрілки годинника переводять двічі на рік. Останньої неділі березня їх переводять на годину вперед, а останньої неділі жовтня – на годину назад.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ