В Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху

5 травня 2023 року, в Україні стартував 7-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху, який присвячується переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів вело- та електротранспортом.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Тиждень безпеки дорожнього руху розпочав роботу із проведення круглого столу на тему «Питання безпеки на транспорті та дорогах» за участю Міністерства освіти і науки України, Київської міжрегіональної філії ДП «УкрНДІ медицини транспорту» МОЗ України та Міністерства охорони здоров’я, представників профільних державних відомств та структур, фахівців транспортної галузі та громадськості.

Під час заходу обговорювали ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні, законодавчі ініціативи та зміни, що стосуються правил дорожнього руху.

«Аби знизити смертність та травматизм на дорогах, необхідно сформувати культуру безпечного руху. Формування будь-яких навичок найефективніше розпочати із закладів освіти. Саме тому Міністерство освіти підтримує заходи, які відбуваються в межах тижнів безпеки дорожнього руху», – зазначив Олег Єресько, генеральний директор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти.

Також нагадаємо, що 15 травня 2023 року, почали приймати роботи на VI Всеукраїнський молодіжний конкурс фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ