В Україні теплокомуненерго на 60% готові до нового опалювального сезону

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури відбулась щотижнева робоча нарада щодо стану готовності підприємств теплопостачання та ходу відновлення підприємств, що постраждали внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Станом на 1 серпня готовність підприємств теплокомуненерго за даними обласних адміністрацій складає понад 60%. Продовжуються планові роботи для підготовки мереж, котелень, генеруючого обладнання, а також індивідуальних теплових пунктів.

«Системно готуємося до опалювального сезону 23/24. Одне з ключових питань – відновлення систем теплопостачання, які були пошкоджені через російські атаки. Можу сказати, що теплова частина в практично усіх ТЕЦ наразі відновлена. Також працюємо над забезпеченням резервними потужностями. Зокрема, на розгляд Уряду внесено питання виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф для фінансування необхідних заходів для відновлення та будівництва резервних потужностей.

Також найближчим часом буде вирішено питання продовження ПСО та продовжуємо працювати з Міністерством фінансів щодо компенсації різниці в тарифах для підприємств ТКЕ», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За результатами наради надані доручення щодо контролю за дотриманням графіків планових ремонтів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ