В Україні вводять в обігу нові поштові марки з військовою технікою

Укрпошта спільно з Державним концерном «Укроборонпром» 9 жовтня вводить в обіг марки «Бронетранспортер «БТР-4МВ1» та «Система БМ-21УМ «Берест» із серії «Національна військова техніка».

Обидві бойові машини виготовлені на заводах, що входять до складу Укроборонпрому, повідомляє пресслужба відомства.

Дизайн поштових марок, конвертів та штемпеля «Перший день» виконали художники Олександр та Сергій Харуки.

«Зазвичай у мирному житті навряд чи більшість із нас цікавиться бойовою технікою і бронетранспортерами. Але уже 6 років поспіль тема війни в нашій країні стосується кожного. В Укрпошти своя поштова «зброя» – марки. Завдяки їм ми маємо можливість відображати наше сьогодення і транслювати важливі для України події всередині країни і далеко за її межами. Цього разу це вже третій випуск марок, сюжетами яких стала сучасна військова техніка України. Вдячні нашому партнеру Укроборонпром за тісну співпрацю і за щоденну важливу роботу в тилу для захисту та підтримки наших військових», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

У розробці обидвох зразків техніки підприємства Укроборонпрому врахували бойовий досвід наших захисників на Сході України.

«Укроборонпром як стратегічний виробник озброєння та військової техніки прагне забезпечити українське військо сучасним, якісним, високотехнологічним та надійним озброєнням, що здатне захистити нашу державу та зберегти життя наших військових. Це – наше першочергове завдання: вчасно та в повному обсязі виконувати державне оборонне замовлення й не збавляти темпи виробництва озброєння», – відзначив в.о. генерального директора ДК «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників, номіналом – 9 грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ