В Україні заборонили вилов риби у зимувальних ямах

З 1 листопада 2023 року у більшості українських водойм розпочалася осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку нерестового періоду.

Про це інформує Головне управління Державної екологічної інспекції Львівщини.

Екологи звертають увагу рибалок на заборони та обмеження, що діятимуть упродовж цього періоду.

ДОЗВОЛЕНО: рибалити за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

ЗАБОРОНЕНО: використання знарядь лову, оснащених гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм. Водночас протягом усього року забороняється використання одинарних з’єднаних між собою, подвійних і потрійних гачків без блешні, природної або штучної принади.

За недотримання зазначених норм передбачено покарання у вигляді адміністративних штрафів з відшкодуванням нанесених рибному господарству збитків, у встановлених законодавством випадках передбачена кримінальна відповідальність.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ