В Україні запустили проєкт, який допоможе нечуючим вчасно отримати допомогу в надзвичайній ситуації

ГО «Громадський Рух «Соціальна єдність» разом з Державною службою України з надзвичайних ситуацій об’єднали зусилля та реалізували життєво важливий проєкт, що допоможе нечуючим українцям вчасно отримати допомогу в надзвичайній ситуації.

Про це повідомляє ДСНС України.

Тепер кожна людина з порушенням слуху, яка постраждала внаслідок військових дій чи природних явищ або просто опинилася у небезпеці, може абсолютно безкоштовно звернутися за допомогою до Служби порятунку ДСНС, використовуючи мобільний додаток «Перекладач ЖМ».

У розділі «SOS» додатка з’явився спеціальний ярлик ДСНС. При натисканні на нього відбувається з’єднання з перекладачем жестової мови, який забезпечує комунікацію з рятувальниками ДСНС.

Цей проєкт є важливим кроком у забезпеченні безпеки нечуючих українців. Завдяки йому, люди з порушенням слуху зможуть отримати допомогу в разі надзвичайної ситуації, навіть якщо вони спілкуються лише жестовою мовою.

Щоб звернутися за допомогою, необхідно виконати такі дії:

завантажити безкоштовний мобільний додаток «Перекладач ЖМ» з App Store або Google Play;
відкрити додаток і перейти в розділ «SOS»;
натиснути на ярлик ДСНС;
з’єднатися з перекладачем жестової мови та повідомити про своє місцезнаходження та ситуацію.
Перекладач жестової мови допоможе вам напряму зв’язатися з рятувальниками ДСНС та забезпечити своєчасну допомогу.

Цей проєкт важливий не тільки для нечуючих, а й для всіх жителів України. Він допомагає забезпечити безпеку та рівність усіх людей, незалежно від їхніх фізичних можливостей.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ