В Україні разом зі спекою почастішали випадки гострого харчового отруєння.В Україні разом зі спекою почастішали випадки гострого харчового отруєння.
Про це в етері Українського радіо розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, інформує «Суспільне».
За його словами, сезон кишкових інфекцій пов’язаний із вживанням продуктів, які легко псуються через 30 хвилин при неправильному зберіганні.
«Якщо в будь-який харчовий продукт, правильно приготований, потрапляє патогенний організм, то тоді накопичується та критична маса, яка перетворює цю страву на отруту і цим викликає сильне харчове отруєння», – сказав Рубан.
Рубан порадив, як вберегтися від отруєння:
купувати харчові продукти в місцях офіційної торгівлі;
вживати їх, дотримуючись умов зберігання;
зберігати температурний режим цього продукту.
«Зараз в Україні є епідемія ботулізму. Багато людей самі готують і продають консервовану продукцію на ринках. Купувати треба тільки в офіційних місцях продажу, де такі продукти пройшли відповідний режим термічної обробки і мають показники безпеки», — наголосив він.
Більше новин на: Яворів Інфо