В Україні з’явилися монети, присвячені військовим

Національний банк України ввів в обіг дві пам’ятні монети номіналом 10 гривень, які присвячені українським військовим. Обидві монети випущені тиражем 1 млн штук, повідомили у пресслужбі Нацбанку України.

Монета «На варті життя» присвячена військовим медикам. На аверсі розміщено малий Державний Герб, напис “Україна”, рік карбування монети та номінал. У центрі – полум’я, на тлі якого хрест (символ медицини), навколо камуфльовані уламки, які символізують драматизм війни. Внизу між уламками — логотип Банкнотно-монетного двору Нацбанку України. На реверсі монети розміщений військовий медик, який надає допомогу пораненому бійцю, дзеркальні силуети гелікоптера й групи військових, що йдуть до нього з носилками та напис: «На варті життя».

Монета «Учасникам бойових дій на території інших держав» присвячена військовим фахівцям, учасникам багатьох миротворчих місій. На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, напис «Україна». На дзеркальному тлі – на моделі Землі зображені континенти, номінал та рік карбування монети, логотип Банкнотно-монетного двору Нацбанку й назва. На реверсі монети в обрамленні рослинного орнаменту, на дзеркальному тлі написи: «Обов’язок/Мужність/Пам’ять».

«Від сьогодні введено монету «КрАЗ-6322 «Солдат!». Монета присвячена багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН. Автомобіль КрАЗ-6322 «Солдат» – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах», – кажуть в НБУ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ