В українських вишах проведуть антикорупційну роботу

Міністерство освіти і науки співпрацюватиме з Національним агентством з питань запобігання корупції щодо поглиблення, розширення і оновлення знань з питань дотримання антикорупційного законодавства у закладах вищої освіти, – Освіта.ua.
Відповідний меморандум було підписано між НАЗК та міністром освіти Лілією Гриневич.
За інформацією Міністерства освіти, документ фіксує напрями співпраці щодо розробки та реалізації антикорупційних програм у закладах вищої освіти.
Зокрема, йдеться про спільну роботу над створенням та поширенням роз’яснень у вишах з питань запобігання корупції, проведення відповідних виховних, освітніх та наукових заходів.
За словами Лілії Гриневич, цим меморандумом МОН хоче, насамперед, засвідчити наміри про співпрацю.
«Зараз ми відчуваємо необхідність у певній, навіть просвітницький, кампанії, яка допомогла б усім учасникам освітнього процесу в університетах розуміти вимоги, які ставить перед ними антикорупційне законодавство. І це не стільки питання розуміння вимог законодавства, скільки захисту своїх прав загалом», – повідомила Гриневич.
Також міністр наголосила, що відомству у цій роботі необхідна допомога Національного агентства з питань запобігання корупції.
«На жаль, ми самі не зможемо потягнути завдання з розробки програм та модулів для протидії корупції. Ми готові дати вам наш досвід та можливості, але для того, щоб наповнити ці програми якісним змістом, нам потрібні ваші фахівці», – розповіла міністр.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ